бели зъби

Трикове за бели зъби

Преди време култовият китарист на още по-култовата банда от 90-те Guns N’ Roses Слаш обяви, че е спрял уискито и е преминал на водка, за да спре потъмняването на зъбите си от употребата на шотландската напитка. Не знаем дали маневрата му е имала резултат, но сме готови да ви предложим някои не толкова високоградусови начина да премахнете потъмняването на зъбния емайл.

1. Просто си мийте зъбите след хранене или пиене на нещо, което съдържа оцветители. Начин да намалите вредните въздействия е да ползвате сламка. Ако пушите сте застрашени от обезцветяване на зъбите или разрушаване на емайла, което си е проблем.

2. Плакнете с перходрал устата си. Водородният пероксид е мощен убиец на бактериите. Смесете лъжица и половина от веществото и изплакнете устата преди да си измиете зъбите. Важно е продукта да е 3 или 5%, за да не си навредите.

3. Намажете зъбите с кокосово масло. То има антимикробно действие и почиства венците.

4. Яжте моркови. Освен за очите, те са добри и за зъбите. Рендосайте морков, добавете лимонов сок и търкайте зъбите за минута.

5. Сода за хляб. Абсолютен евъргрийн в грижата за хубавата усмивка. Най-просто е да наплюнчите пръста и да бръкнете в пакетчето, след което да разтъркате. Вариант е да смесите содата с лионов сок и да ползвате и четката за зъби. Внимавайте с венците. Според запознати 1-2 седмици ползване дават видими резултати, както е слоганът на упраляващата партия ГЕРБ.

Сподели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.