Три мита, които ни пречат да заприличаме на Роналдо

В света съществуват многобройни митове на тема фитнес и сваляне на килограми. Някои от тях не почиват на конкретни факти, но въпреки това проявяват завидна устойчивост. В действителност те даже пречат на отслабването.
Пред германското издание „Фокус“, цитирано от БГНЕС, фитнес-инструкторът Йозгюр Гюнеш разказва за трите най-разпространени погрешни виждания по този въпрос.
1. Въглехидрати вечерно време водят до напълняване
На организма му е все едно, по кое време каква точно храна получава. За отслабването е важно да не се яде повече, отколкото Ви е необходимо, затова трябва да сте наясно със състоянието на собствения си метаболизъм.
2. Мазнините водят до затлъстяване
Който иска да стопи мазнини, не трябва да се лишава от мазнини в храната си. Напротив – трябва да приемате достатъчно полезни мазнини. Такива има в ядките и рибата, например. Само така може да съществува правилна обмяна на веществата, което е от значение, ако искате да отслабнете.
3. Коремните преси правят „плочки”
Правенето само на коремни преси не водят до образуването на „плочки” на корема. В действителност коремните мускули ще станат видими едва тогава, когато намалее цялостният обем на мазнини в тялото. Такъв резултат може да се постигне само след упорити и редовни тренировки, съчетани със здравословно и разумно хранене.
Сподели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.