Удри, Брус Ли!

Легендата на източните бойни изкуства Брус Ли е имал идеално тяло. Човекът, вкарал традиционните китайски бойни спортове в киното, е разчитал освен на изтощителните тренировки, и на собствена диета, която е разработил сам. Диетата на Брус Ли е била съчетание от традиционна китайска храна и рецепти от списанията за бодибилдинг. Общо взето правилата на Брус Ли могат да се систематизират в осем.
Правило №1 – Без брашно
Част от хранителната философия на боеца и актьор е била да не вкарва в тялото си празни калории, които могат да повлияят на организма му и формата. Той все пак е употребявал брашнени изделия, но рядко и когато е на гости, за да не обиди домакините.
Правило №2 – Минимум млечни продукти
Брус Ли не е употребявал млечни продукти, а вместо прясно мляко при приготвянето на протеиновите си шейкове, е използвал сухо.
Правило №3 – По-малки порции
Този съвет често се дава от диетолозите. Логиката е, че колкото по-малко ядеш, толкова по-малко мазнини организмът складира в запас. Брус Ли се е хранел по-малко пет пъти на ден, а в паузите е консумирал плодове.
Правило №4 – Протеинови коктейли
Актьорът и боец много е обичал протеинови шейкове и често си е правел. За основа на напитката е използвал сухо мляко, яйца, фастъчено масло, банани, пивоварни дрожди и пшенични кълнове.
Правило №5 – Много хранителни добавки
В менюто на боеца винаги са присъствали много витамин Ц и Е, лецитин, пчелен прашец и други. Все пак преди да приемате хранителни добавки трябва да се консултирате с лекар какво не ви достига.
Правило №6 – Мед и женшен
Брус Ли е използвал тези два продукта за зареждане с витамини. Освен всичко друго, медът и женшенът са полезни за поддържане на имунитета, което е важно в тези времена на пандемия от коронавирус.
Правило №7 – Не забравяйте за въглехидратите
Въглехидратите са източни на енергия. По време на тренировка се изразходват много сили и затова трябва да се възстановят ресурсите на тялото.
Правило №8 – Повече китайска храна
Този съвет може да прозвучи налудничаво на пръв поглед, но Брус Ли е оценявал високо например сиренето тофу, което е богато на протеини и мнението му не е необосновано.
Сподели:

One thought on “Удри, Брус Ли!

  1. Анонимен каза:

    Китайско няма да погледна скоро

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.