WHISKEY-FEST-SOFIA

Фестивал събира любителите на уискито в края на октомври

Обикновено ви даваме отлични съвети как да оползотворите почивните дни, като прекарате на слънце и сред природата, но този път ще направим изключение. Поводът е предстоящия в последния уикенд на октомври традиционен Whiskey Fest Sofia, който набра огромна популярност с предишните си издания. Така или иначе времето в края на октомври едва ли ще предложи нещо повече от мъгла, студ и евентуално дъжд, поривист вятър, което е идеален декор за консумация на високоградусовата напитка от Острова. На събитието се очаква дипломати, актьори, певци, спортисти и светски красавици ще дегустират над 400 вида уиски на най-очакваното събитие за ценителите на класните напитки, което стартира на 27 октомври в Sofia Event Center в мол Paradise Center булевард Черни връх №100 и ще продължи три дни до 29 октомври включително.

За шеста поредна година Уиски Фест София ще събере вносители, ценители и колекционери, които ще се насладят на питиета, предлагани на повече от 30 щанда.
Организаторите са подготвили изненади и програма, които отговарят на взискателното уиски общество. Ще има напитки, непознати на българския потребител, както и брандове, прочути от векове. Лекторите и домакините – местни и международни уиски експерти, ще споделят тайни, ще развенчават митове, а експерти от световна класа ще водят специалните майсторски
класове.

Успехът на уискито се дължи на заболяване по лозята в Европа в началото на ХХ век, когато производството на коняк замира. За щастие проблемът е решен и днес отново може да се радваме на виното, като не забравяме и уискито.

Билетите за уиски феста вече са в продажба. Те дават възможност за придобиване на уиски кредити, с които гостите на събитието подбират напитките за дегустация. Всеки от посетителите ще получи уникален подарък – разкошна чаша Glencarin, която се използва от професионалните дегустатори на уиски. Билети за Уиски Фест София 2017 могат да се купят през www.ticketlogic.bg, както и на място по време на събитието на 27, 28 и 29 октомври. Цената на стандартния билет е 25 лв., а на премиум билет – 35 лв., като той включва вход за трите дни, каталог с представените дестилерии, уникална чаша и уиски кредити.
Събитието е достъпно единствено за лица над 18-годишна възраст, тъй като законът не позволява сервирането на алкохол на непълнотелтни.

Сподели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.