Топлото време навън ни накара да разтворим гардеробите и да извадим по-леките и цветни дрехи. След зимата на дивана мнозина от нас установяват с ужас, че част от тях вече не са ни по-мярка. Какво да правим – да тръгваме по магазините или да влезем във фитнеса, за да си върнем предишната форма? Правилният отговор на тази дилема е вторият, а ние ще ви помогнем с някои експертни съвети, които дава Мис Олимпия 2015 Ана Архипова.

Правило 1: Намалете храната. За отслабване е необходимо количеството приети калории да е по-малко от изразходваните. Водете си дневник, яжте по 4-5 пъти на ден на малки порции, като наблегнете на нискокалорийна храна и плодове. Никой не е казвал, че ще бъде лесно.

Правило 2: Пийте повече вода. Течностите помагат да се избегне чувството за глад, което неизбежно ще се появи с новата диета. Водата нормализира обмяната на веществата, подобрява работата на сърдечно-съдовата система, състоянието на кожата, косата, ноктите, дава енергия за работа и тренировки. Правилото е по чаша-чаша и половина на всеки час.

Правило 3: Тренирайте три пъти на седмица. Ако човек иска бързо да влезе във форма е нужно да тренира по 4-5 пъти на седмица, като включва много аеробни упражнения като бягане, плуване и ходене. Но за тези, които са позагубили форма, подобен режим може да доведе до травми и умора. Затова в началото са достатъчни и три занимания, като след всяко има и ден почивка за възстановяване. По-разреден режим би дал много ниски резултати.

Правило 4: Тренировката трябва да е интензивна. Комбинацията от високоинтензивни и силови тренировки са оптимален вариант за тези, които искат да си върнат бързо добрата форма. Именно те най-добре премахмат излишното тегло и карат всички мускулни групи да работят.

POWER

Ефективен след спорт или преумора.

SILK

Натурален комплекс за борба с целулита.

BURN

Изгаряне на мазнините ефективно.

CURCUMA

100% БИО и полезна за целия организъм.

SLIM

Ефективно и дълготрайно отслабване.

Още статии

На село си е най-добре – 5 идеи за фитнес на... Задава се поредният дълъг уикенд. Хиляди ще поемат на път, но не към Виена, Париж или Малдивите, а...на село. В това няма нищо лошо, макар и в Българи...
Готова ли си за бикини фитнес?... Повечето, да не кажем всички жени се тревожат как изглеждат по бикини, но има една група от тях, която се вълнува много по-силно от останалите. Това с...
Сподели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.