форма

Пет навика, които ни пречат да влезем във форма за лятото

Свалянето на килограми не е проста работа, но има някои дребни хитрини, които ще ускорят процеса на влизане в мечтаната форма за лятото и морето. Ще се спрем на пет от тях, които макар и да изглеждат незначителни, с течение на времето носят дълготраен положителен ефект.

1. Пием кафето без захар

Научете се да пиете кафето или чая без захар или в краен случай я добавяйте в минимални количества. Дори само такова просто действие ще намали приема на калории и ще облекчи процеса на отслабване. Като цяло организмът ви ще се почувства по-добре, ще се нормализира обмяната на веществата, ще се намали интензивността на работата на щитовидната жлеза, сърдечно-съдовата система също ще се повлияе положително, а като ефект ще се чувствате по-добре и ще отслабвате по-бързо.

2. Намаляваме картофите

Картофите са много калорични и повишават съдържанието на захар в кръвта. Затова те са табу в света на фитнеса. За да не вреди на фигурата картофът трябва да се консумира само варен или печен. Забравете пържените картофи и чипса, позволявайте си да ядете само по два пъти седмично. Една такава картофена диета ще доведе до избавяне от излишните килограми. Трудно е, но ще оцените жертвите през лятото на плажа.

3. Ядем плодове само сутрин

Плодове като грозде, банани, круши, дини, сливи съдържат много плодова захар. По време на диета не се препоръчва голяма консумация. Яжте само сутрин или в първата част на деня, когато метаболизмът ви е засилен и така ще извлечете максимума от ползите при минимум негативно влияние върху фигурата и вашата форма. Като цяло яжте нискокалорични плодове като ябълки и цитруси.

4. Забравяме майонезата

Майонезата е враг на талията. В 100 грама от продаваната в магазина има калории, колкото в два сандвича Биг Мак. Добавянето й като дресинг на салати прави усвояването й незабележимо. Нискокалоричната майонеза пък е пълна със сгъстители и емулгатори, които напрягат организма. Ако толкова държите на някакъв дресинг, ползвайте кисело мляко.

5. Намаляваме порциите с 1/3

Диетолозите от години препоръчват да се храним по-често с малки порции вместо да преяждаме. Големите порции затрудняват усвояването на храната и водят до натрупвания в мастните депа и оттам повишават холестерола. Оптималната доза храна трябва да се събира в дланите. Не стойте гладни, носете си на работа кутия с нещо домашно или си купувайте ядки, банани или немазна храна. И не на последно място – финалното хранене за деня трябва да е поне 2-3 часа преди лягане.

POWER

Ефективен след спорт или преумора.

SILK

Натурален комплекс за борба с целулита.

BURN

Изгаряне на мазнините ефективно.

CURCUMA

100% БИО и полезна за целия организъм.

SLIM

Ефективно и дълготрайно отслабване.
Сподели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.