Фризьорският салон у дома не трябва да предлага само „нула номер“

Световните футболни звезди отдавна вече не са просто играчи, които тичат след топката за радост на тълпите на трибуните.
В последните години най-добрите сред тях придобиха влияние, което излиза извън зеления терен. Това започна с появата на Дейвид Бекъм в края на 90-те години на ХХ век, който се утвърди като модна икона. Всяка промяна в прическата му или начина на обличане беше внимателно следена и след това копирана от армията фенове.
В ново време щафетата беше поета от Кристиано Роналдо, Лионел Меси, Пол Погба или Антоан Гризман. Изрусени коси, съчетани с бради, добре оформени къси прически, чертички отстрани, цветни феерии – такива тенденции налагаха звездите. Грижата за косата е съществена за всеки мъж и неслучайно най-големите марки рекламират именно чрез футболистите. Роналдо, Буфон и други редовно се появяват в спотове за шампоани и други продукти.
Сега обаче в условията на социална изолация, голяма част от футболистите няма как да отидат на фризьор, тъй като салоните бяха едни от първите, които хлопнаха кепенци покрай мерките за ограничаване на заразата. Косата обаче не признава коронавирус и продължава да си расте дори под карантина. Наложи се довчерашните суетни модни икони да вземат нещата в свои ръце.
Най-лесното е временно да преминеш на казармена прическа или нула номер. Така постъпи Дейвид Бекъм още в началото на пандемията. Кристиано Роналдо пък повери прическата на половинката си Джорджина Родригес, която го оформи на двора на дома му в Мадейра, където двойката се е изолирала с децата.
Витсел укроти косата си с плитка
Белгиецът Еден Азар също подходи радикално и махна всичко от главата си. Сънародникът му Аксел Витсел, който е добре познат с буйната си щръкнала във всички посоки коса първо се пошегува, че сега всички ще заприличат на него, но след това укроти гривата с плитки. Има още много примери, но стилистите съветват да не се прибягва задължително към нула номер, колкото и изкущаващо да изглежда сега.
Пред Би Би Си един от най-доверените хора на куп футболисти – стилистът Джак, разкрива кои са най-важните правила, когато се подстригваш сам вкъщи:
1. Осигури си добро оборудван – машинка, гребен, ножица… Каквото е нужно.
2. Ако действаш сам, винаги слагай огледало така, че да можеш да видиш какво правиш и отзад на главата си.
3. Опитайте се да не правите радикални и сложни неща. Колкото и примамлива да е идеята за „нула номер“, не на всеки отива така прическа.
Сподели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.