Хафтор Бьорнсон

Игра на хиляди калории

Исландският актьор Хафтор Бьорнсон от хитовия сериал „Игра на тронове“, който играе ролята на Грегър Клегейн – Планината, се радва на огромна популярност и е чест гост на различни фестивали и изложения за спорт и здравословен начин на живот. Мъжагата носи с гордост титлите „Най-силен викинг на планетата“ и „Най-як мъж в Европа“. Бьорнсон е преди всичко професионален силов атлет ., а след това актьор. Преди време той сподели нечовешката си диета, за чието поддържане определено ще трябва да се хванете на втора работа.

Според признанията на самия Бьорнсон денят му протича така:
6:50 Сутрешна тренировка! Кардио + CORE за 30 минути. Аминокиселини BССА, глутамин + шепа бадеми
7:30 8 яйца + 200 г овесени ядки + боровинки и ягоди + авокадо
09:30 400 г говеждо, 400 г сладки картофи, шепа спанак и зеленчуци
11:50 Аминокиселини, глутамин
12:00 400 г пиле + 400 г картофи, зеленчуци + малко плодове
14:00 Блендер = 150 г овесени ядки или сладки картофи, 2 банана, 150 г оризова закуска Kеllogg’s, замразени плодове, шепа бадеми, фъстъчено масло и глутамин.
14:30 Стронгмен тренировки, ВССА, глутамин, Vitargo
17:30 60 г протеин + 2 банана
18:00 500 г говеждо месо + картофи, зеленчуци
20:30 500 г сьомга + 500 г сладки картофи
22:30 50 г казеин или 6 яйца + авокадо + 30 г бадеми + 50 г фъстъчено масло

Всичкото това ядене на всеки два часа е полято с обилко количество вода или сокове. В полунощ Планината взима 50 г казеин или сурови яйца и заспива.


Наскоро той обясни, че всъщност не винаги спазва този режим, а само когато е в дома в Исландия. Той се стреми също да ляга да поспи на всеки 2,5 часа за кратко. По време на снимки си навива часовника да му напомня да се храни, защото „ако не ям, ще отслабна, а отслабна ли, ще загубя силата си“. 180-килограмовият силов атлет не пуши, но пък има фабрика за водка и препоръчва горещо по чаша от продукцията си преди лягане като сънотворно.


Гумен дъмбел Sportmann Deluxe

Гумен дъмбел Sportmann Deluxe

КУПИ СЕГА

Той не се притеснява от размера си, защото сам е избрал да стане огромен. Не изключва възможността в бъдеще да отслабне, ако здравето го налага. Друг проблем пред планината е, че не може да си намери подходяща кола и затова се придвижва с камион, но и в него му е тясно. Като едно от най-великите си постижения той посочва подобряването на викингски рекорд отпреди 1000 години. Той вдигнал пън, тежък 750 кг, и направил пет крачки. Преди него друг силов атлет опитал същото, направил три крачки и умрял, след като му се пречупил гръбнака.

В момента атлетът се готви за снимките на поредния сезон на „Игра на тронове“ и обикаля света на промоционални събития, като не пропуска редовните си тревировки.
Искате да станете като Планината? Защо не започнете със закупуването на едни дъмбели?

Сподели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.