Хранителни добавки за мъже

Хранителни добавки, от които всеки мъж се нуждае


Каквото и да се чували за хранителни добавки за мъже, те винаги са представени като „супер сили“, които повишават  силата, оптимизират нивото на тестостерона и изчистват тялото от ненужните мазнини. Но преди всичко трябва да знаем че, преди да сме снабдили тялото с основните витамини, минерали и други компоненти има вероятност само да пилеем средства без резултат.

Основни хранителни добавки за мъже

Четирите традиционни добавки са: витамин D, Омега-3, Цинк и Магнезий. Именно тези са едни от най-важните, които често отсъстват в хранителния режим на мъжете, особено на тези, които спортуват редовно.

Витамин D

Витамин D е в доста голям дефицит особено при хората, които не получават достатъчно слънчеви лъчи. Този витамин играе огромна роля в производството на тестостерон и действа като регулатор на нивата му и превръщането  в естроген. Проучвания доказват, че ако получаваме достатъчно количество витамин D, това може да повиши тестостерона с 20%, което пък от своя страна е свързано с развитието на мускулна тъкан.

Омега-3 мастни киселини

Омега-3 мастните киселини са мощно оръжие. Те могат да бъдат използвани срещу редица заболявания. Могат да подобрят състоянието на мозъка, да стимулират растежа на мускулната тъкан, да подобрят хормоналното състояние на мъжа и да намалят риска от диабет и сърдечни заболявания. Те спомагат и за изгарянето на мазнините и се борят успешно срещу възпаленията. Чрез тях тренировките стават по-интензивни и тялото се възстановява по-бързо.

Цинк

Цинка е много важен минерал и антиоксидант, който тялото не може да произведе само. Цинка се бори срещу упоритите настинки, подобрява нивото на хормоните и се грижи за сърцето. Известно е, че подобрява качеството на спермата. Доказано е, че ниските нива на цинк са предпоставка за развитието на рак на простатата.

Магнезий

Изследванията доказват, че липсата на магнезий при мъжете е много често срещано явление. Магнезият е необходим за много процеси в организма и е от особена важност за правилното функциониране на много органи. Ако нивата на магнезий са ниски, можете да изпитвате слабост, безсъние, мускулни крампи дори и депресия.

Сподели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.