Маслото е един от най-използваните продукти в ежедневието. Ние готвим с него, правим си сандвичи, но освен като полезна съставка в кулинарията, то има и множество приложения в ежедневието. То е основна част от приготвянето на множество десерти, печива и готвени ястия.

foodpanda разказва как да използваме маслото извън кухнята.

1. Предпазете сирената от мухъл- всеки път като използвате сирене, намажете изрязания ръб с масло.

2. Премахнете мастило от ръцете си- намажете ръцете си масло, а след това с вода и сапун.

3. Нарежете лепкавите храни с лекота- ако се налага да режете лепкави храни с нож, намажете го с масло, за да е остава храна по ножа.

4. Когато се налага да гълтате големи хапчета- ако имате проблем с преглъщането на големи капсули, хапнете малко масло и веднага след това изпийте хапче.

5. Масло срещу скърцащи панти- маслото за готвене, е чудесно решения, ако нещо у дома скърца.

6. Масло срещу суха коса- преимуществата на маслото за справяне със суха кожа и коса са наистина големи. То подхранва и дава блясък на косата и кожата, когато се използва в маски. Използвайте маслото и като балсам за устни.

7. Сложете масло в кафето си- колкото и странно да звучи, някои пиячи на кафе добавят масло към кафето си вместо мляко или сметана. То е особено популярно сред хората с кето диета, която подчертава високо съдържание на мазнини.

Още статии

Трите кухненски джаджи, от които се нуждаете... Някои кухненски уреди и инструменти могат да изглеждат много интересни, но от кои джаджи наистина имате нужда? Първият инструмент, който препоръчваме...
Отрова в кухнята? Навярно сте дезинфекцирали дъската за рязане, гъбата и дори измихте ръцете си с антибактериален сапун. Смятате, че всичко  е съвършено чисто във вашат...
Сицилия не е само мафия и омерта... Сицилия е един много красив и романтичен италиански остров, известен със своето вино и вкусни специалитети. Използването на кайсии, захар, цитрусови ...
Сподели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.