Ангелите на „Виктория Сикрет”

Виктория сикрет

„Виктория Сикрет” е създадена през 1977 година в Сан Франциско, а основател на фирмата е Рой Реймънд. Идеята му се зародила в един универсален магазин докато се опитвал да избере бельо като подарък за съпругата си. Почувствал се неудобно, тъй като трябвало да разпитва продавачките за дамско бельо.

Дошла му идеята, че такъв магазин трябва да е специализиран и не след дълго успял да отвори първия си магазин за бельо в Станфордския търговски център в Пало Алто. Смята се, че името на марката идва от името на британската кралица Виктория, управлявала между 1837 и 1901 г. Малко по-късно направил и каталог с продуктите за могат да се купуват по пощата. Стратегията му за търговските обекти била да се създаде уютна обстановка за пазаруване. Стените били облечени с ламперия и викториански детайли, а персоналът учтиво помагал в избора на продуктите.  През 1982 година, Рой Реймънд продава „Виктория Сикрет” на Лесли Уекснер, който запазва имиджа на компанията. 

Една от причините за невероятния успех на „Виктория Сикрет” се дължи на Грейс Никълс, която се присъединява към фирмата през 1986 г. като вицепрезидент и генерален мениджър. Две години по-късно тя е повишена във вицепрезидент. През 1991 година г-жа Никълс е обявена за президент и главен изпълнителен директор на „Виктория Сикрет”. Под ръководството на Никълс марката се превръща в една от топ 10 на признатите брандове в света и водещ търговец на дребно при дамското бельо.

В началото на 90-те години от компанията решават да използват известни модели, за да представят своето бельо и продукти на виктория сикрет. Участват Тайра Банкс, Хайди Клум и Каролина Куркова. По-късно моделите, които дефилират с бельото на фирмата стават известни като ангелите на „Виктория Сикрет”. Причината е, че често наред с бельото те носят и огромни ангелски крила.

Виктория Сикрет

Victoria´s Secret Velvet Petals La Crème