Цвети Пиронкова показа футболни умения

Бившата ни първа ракета Цветана Пиронкова демонстрира отлично владеене на футболната топка. Пловдивчанката, която е натиснала бутона “Пауза” на кариерата си в тениса, откакто стана майка, качи забавно видео в Инстаграм.

В клипчето тя жонглира майсторски с топката, като отбелязва, че прави това дори без да е с правилни обувки. Припомняме, че Цвети е омъжена за бившия футболист Михаил Мирчев, от когото явно е прихванала и футболни умения.

В момента двамата се грижат за сина си, който се роди през март 2018 година и разработват собствената си марка спортни облекла Pironetic. Цвети е творчески директор, а Мишо се занимава с административните дела в ролята на изпълнителен директор.

“Спортните екипи са повече от просто удобни дрехи, които да се използват за тренировки за мен. Когато избирам новата си екипировка, наистина се радвам и гледам във всеки детайл. Избирането на правилния дизайн, цвят, тъкани и дори лозунги, отпечатани на тениската, означават много за намирането на правилното настроение и дори мотивацията за практикуване и игра”, споделя Цвети в корпоративния сайт.

“Аз съм малко педантичен в тази насока. Когато се занимавах професионално с футбол, държах екипът ми винаги да е чист и перфектно изгладен, а бутонките да си пасват цветово с него. Не позволявах на никого да пипа спортния ми сак и сам подреждах всичко в него. Беше нещо като ритуал, който ми помагаше да се настроя за мач. И до днес държа много на детайлите, и не само по отношение на визията си”, допълва Мишо.

Цвети е най-успешната българска тенисистка в историята на родния спорт през последните 10 години, като през 2010 година става и първата ни ракета достигнала до полуфинал на Уимбълдън. През 2014 година в Сидни, Австралия, печели и първата си титла от престижния ранг на Световната женска тенис асоциация (WTA).
Записвала е зрелищни победи и над много от най-добрите в този спорт- Ана Иванович, Винъс Уилямс, Виктория Азаренка,Елена Дементиева, Надя Петрова, Ли На, Анджелик Кербер, Петра Квитова и др.

От 4-годишна е на тенис корта, а 10 години по-късно, на 14-годишна възраст вече става професионалист. От тогава не е спирала по няколко пъти в годината да кръстосва целия свят в преследване на мечтаните постижения. Благодарение на професионалния спорт, Цвети опознава както различните страни и култури по света, така и себе си. Страстна почитателка е на модата и изкуството във всичките им проявления. Обича да посещава нови места, музеи и галерии, както и да открива нови модни и спортни марки.

Може да харесате още...