Диетата на принцеса Даяна

Принцеса Даяна

Принцеса Даяна винаги е впечатлявала с невероятен външен вид, но какво е обичала да си похапва красивата принцеса и какво не си е позволявала? Тъй като тя е страдала от булимия, кралския готвач разказва, че храненето на принцесата е станало повод за цялостен здравословен и балансиран начин на живот, особено след развода й с принц Чарлз.

Изненадващо е, че Даяна е имала само няколко ограничения, към които се старала да се придържа. Отказала се е от червеното месо – говеждо и свинско, като рядко си позволявала агнешко и пилешко месо.

Още по-изненадващо е, че от менюто й напълно са отсъствали морските дарове. Няма информация дали това ограничение се е дължало на личните предпочитания на Даяна или е било свързано със спазването на ограниченията на двореца, тъй като морските дарове са един от забранените от кралицата продукти, които всички членове на кралското семейство не могат да ядат. Но пък знаем, че обичайната й закуска е била мюсли, тост и грейпфрут.

Едно от любимите ястия на принцесата е било печен картоф върху спаначено канапе с яйце, гарнирано със сос холандез. За обяд Даяна често е похапвала чушки, пълнени с ориз, моцарела, пармезан и гъби. Даяна предпочитала вегетариански ястия, именно затова често имало зеленчуци, приготвени по различни рецепти.