Фьодор Емелианенко печели с нокаут

Фьодор Емелианенко печели с нокаут пред собствена публика в Москва, а Пауло Коста и Марвин Ветори сътвориха истински спектакъл.

Бяха нужни само 106 секунди на легендата в смесените бойни изкуства Фьодор Емелианенко за да спечели двубоя си срещу Тимъти Джонсън в първото събитие на Белатор в Русия. Фьодор, който е на 45 години, неколкократно се отказва от активна спортна кариера, но както изглежда след тази победа остави съмнения, че това няма да е последната му поява в клетката или на ринга. Емелианенко определи победата си над Джонсън, като една от най-важните в кариерата си.

В другото главно събитие по смесени бойни изкуства UFC Fight Night Costa vs Vettori, което се проведе в столицата на хазарта Лас Вегас, двамата участници в главната среща, Пауло Коста и Марвин Ветори, не разочароваха феновете на бойните спортове. Коста не можа да влезе в средна категория, като трябваше да свали почти 17 кг. Въпреки това, Ветори не се отказа от двубоя и двамата се срещнаха в полутежка категория, като на италианеца бяха присъдени 20 % от сумата, която трябваше да получи Коста. След много оспорван двубой, в който и двамата имаха своите моменти, победата беше присъдена на Ветори, а заедно с това и 50 000$ бонус на вечерта за представянето му. На пресконференцията след двубоя, президентът на UFC Дейна Уайт заяви, че няма да има други наказания за Коста, но отсега  нататък той трябва да се състезава в полутежка категория, където му е мястото.