Качествена микрофибърна кърпа и домакинска работа вместо фитнес

Качествена микрофибърна кърпа

Според проучване на експерти от университета на Калифорния, ако човек изпълнява редовно домакинските си задължения, това може да му гарантира добро здраве.

Според учените, при жените над 65 г., които редовно почистват дома си, рискът от смърт намалява драстично. Дейности като почистване и градинарство съставляват над 55 % от активността на възрастните хора за деня.

Това установиха експертите, след като наблюдаваха 6000 жени на възраст от 65 до 99 години в продължение на 4,5 години. Става ясно, че 30 минутна ежедневна физическа дейност понижава риска от смърт с 12 %. Допълнителен половин час, прекаран в каране на колело или разходка, намалява риска с 39 %.

Например когато влачите тежката пазарска чанта нагоре по стълбите, изгаряте около 213 калории, а преместването на мебели ще ви струва 180 калории, измиване на банята 114 калории и преобличане 105 калории. Или общо 612 калории! Ако решите пък да измиете своя автомобил сами ще изгорите 150 калории.

За да се захванете с почистване на дома ще са ви нужни някои основни неща. Продуктите за почистване може да не са сред най-вълнуващиите артикули за пазаруване, но те са от основно значение за почистване, което си струва да имате под ръка. Едно от най-важните неща, които си заслужава парите е качествена микрофибърна кърпа, изработена от такъв материал.

Качествена микрофибърна кърпа –

Eudorex Active 360

Тя е просто по-добра от всяка друга професионална микрофибърна кърпa. Изработена e предимно от полиестер. Tози тип плат е най-добрият за задържане на мръсотия и влага. Използването на кърпи от микрофибър е по-екологично от използването на хартиени кърпи и може да ви спести пари в дългосрочен план, тъй като те са издръжливи и могат да се използват многократно. 

За разлика от стандартните памучни кърпи, микрофибърните кърпи могат да събират микроскопични материали, като бактерии и други микроби, без използването на химикали. Това е така, защото микрофибрите са с невероятно малки размери (1/100 от диаметъра на човешки косъм) и са заредени положително, така че могат да действат като магнит и да привличат отрицателно заредения прах.

Микрофибърна кърпа

Дебела микрофибърна кърпа Eudorex Active 360

Сертифициран продукт по ISO 12021. Премахва 99% от бактериите.

 

Микрофибрите в една качествена микрофибърна кърпа могат ефективно да премахват мръсотията, праха, алергените и микроорганизмите и дори да премахват до 99 процента от бактериите от повърхностите. Въпреки че микрофибрите не са в състояние да убиват вируси, както другите домакински дезинфектанти, те премахват остатъците, към които се прикрепят вирусите. 

Може да харесате още...