Какво ни пречи да отслабнем

какво пречи да отслабнем

Много хора са на мнение, че когато спортуват, могат да се хранят с всичко и то в големи количества. Но се оказва, че тялото може да привикне към това натоварване и голямото количество калории няма да бъдат изгорени заради движението. Именно това е една от причините за да не можем да отслабнем.

За никого не е тайна, че ако закусваме с високо съдържание на захар това ще попречи на процеса на отслабване. Известно е, че приема на въглехидрати сутрин пречи на преработването на протеините от тялото ни. Също така според експерти, стресът провокира стресовия хормон кортизол и активира стимулира производставото на бетатрофин, потискащ разграждането на мазнините. А при повишаването на стресовите вещества в кръвта, дори хора с нормално тегло ще започнат да трупат килограми.

Кажете “не“ на алкохола. Според сведения, които учените са натрупали с много изследвания, е факт, че алкохолът тотално може да обезсмисли ограниченията, тъй като е висококалориен продукт.

Според учените гладуването води до развитие на инсулинова резистентност. Приемайте повече мазнини зеленчуци и протеини и да пийте повече вода.

Може да харесате още...