Канело срещу Плант за определяне на безспорен шампион

Канело Плант

Канело Алварез е тръгнал на поход към всички титли в супер средна категория. На 6 ноември, Алварез се изправия срещу амариканеца Калеб Плант. При евентуална победа, Канело ще стане първият безспорен световен шампион в супер средната категория.

Сантос Саул Алварез по прякор Канело (канеленият, заради рижата си коса) притежава всички титли в тази категория с изключение на титлата на Международната боксова федерация (IBF), на която носител е Калеб Плант.

Американският боксьор Калеб Плант е носител на титлата “ Златните Ръкавици“ в полутежката категория през 2011, а на професионалния ринг има 22 победи от 22 срещи, като 13 от тях са с нокаут.

Първият рунд между двамата се разигра по време на пресконференцията, когато Канело избута Плант докато бяха “очи в очи“. Плант се опита да удари мексиканеца, който в типично негов стил избегна удара и на свой ред нанесе бързи три удара с отворена длан.

Резултатът от тази скоростна размяна беше, че Калеб получи леко разкъсване на кожата под дясното око. По-късно Канело заяви,че Плант е обидил майка му (майката на Канело е на всеки мач на сина си на първите редове в публиката). Плант заяви, че никога не е нападал словестно никой от роднините на Канело. Във всеки случай това още повече засили напрежението и интереса към срещата.

Мексиканецът има само една загуба в кариерата си, срещу Флойд Мейуедър-младши. Загубата му е от 2013, а оттогава Канело има невероятно развитие като боксьор.През 2017 Канело завършва наравно срещу непобеденият дотогава Генадий Головкин, а една година по-късно го побеждава в реванша.

Плант е около десет сантиметра по-висок от Канело, освен това има и с около толкова по-дълъг размах на ръцете, въпреки това букмейкърите считат Канело за абсолютен фаворит. Миналата година Канело нанесе и първата загуба на британския боксьор Калъм Смит, които с ръста си от 191 см и размах на ръцете почти два метра изглеждаше като гигант в сравнение с мексиканеца. Въпреки всичко, беше цяло чудо как Смит се държеше на краката си след последния гонг.