Кими Райконен пиел прекалено за пилот от Формула 1

Финландският пилот от Формула 1 Кими Райконен отдавна е подозиран за злоупотреба с чашката, но за първи път заговаря откровено за страстта си към алкохола в книгата “Неизвестният Кими” на автора Кари Хотакайнен.

Световният шампион за 2007 година признава, че е пиел повече от допустимото за пилот, но е категоричен, че вече е нов човек.

“Пиенето на алкохол е традиция за английските пилоти, която аз трябваше да спазвам в Макларън, не че някой ме е карал насила. На механиците и хората в бокса им ставаше приятно, когато пилотът се присъединяваше към наздравиците им. Трябва да призная, че за пилот пиех дяволски много. Участвах във всеки тост. Имам чувството, че изпих достатъчно за целия си живот занапред”, откровен е Райконен, който в този период преживява тежък развод, а от 2013 година има нова връзка и слага край на запоите.

Поне на систематичните, защото на галата на ФИА на 8 декември в Санкт Петербург се появи доста почерпен. Тогава той беше засечен и с цигара в ръка. Финландецът не отрече, че пуши инцидентно.

“Като тийнейджър пуших, но след това ги спрях. Палех си в моменти на стрес, а такива не липсваха. Имам астма и пушенето е вредно за мен. Ха, спомням си, че навремето палех дори цигари без филтър. Сутрин кашлях доста енергично от тях”, спомня си още Райконен.


[woo_product_slider id=”12317″]

Може да харесате още...