Шампионът по канадска борба Красимир Костадинов все още преследва мечта

Снимка Tomasz Wisniowski / VISNIA PHOTOS

Красимир Костадинов открива силата си още в ранна възраст, благодарение на това, че успява да победи всички свои съученици в училище. На 17-годишна възраст той решава да приеме предизвикателството извън класната стая и участва в републиканско първенство по канадска борба. Красимир се класира на четвърто място (лява ръка) и на трето (дясна ръка) в клас младежи, но резултатът не бил най-важното за него. За Красимир турнирът било мястото, където той се влюбил в спорта.

Красимир Костадинов е роден на 4 Април 1988 в гр.Тутракан. В момента той е една от звездите на професионалната арена по канадска борба. Седемкратен световен и осемкратен европейски шампион, победител в най-престижния турнир по канадска борба Немиров, където печели титлата на лява ръка в абсолютната категория. Списъкът с победите на Краси е безкраен. Той има победа 5:0 над легендарния Джон Бръзенк.

Краси с гордост е развявал неведнъж родния трибагреник на почетната стълбичка. Той е световно известен в средите на армрестлинга, но за съжаление в родната му страна не много хора го познават. Краси освен като състезател се изявява и като треньор. Под негово ръководство са достигали световен връх четири шампиона – Сашо Андреев, Божидар Симеонов, Димитрина Петрова и Елбин Ферад.

На 31.07 пред родна публика в Тутракан му предстои тежък мач срещу един от най-добрите състезатели по канадска борба в момента, високият 2.04 м руснак Виталий Лалетин. Състезанието е първи кръг от ”Top 8 ” и ще се проведе в амфитеатъра в гр. Тутракан. Пожелаваме на Краси победа и да постигне мечтата си!

Не забравяй да споделиш!