Защо кредитен посредник е все по-предпочитана дума при търсене на кредит 2022

кредитен посредник

Малко статистика за кредитен посредник

На 22 февруари 2022 година АКПБ публикува информация относно кредитирането, осъществено с помощта на независими кредитни посредници. От официалното прес-съобщение става ясно, че през последните години все повече хора се доверяват на лицензиран кредитен посредник при търсенето и договарянето на кредит.

На база статистиката на БНБ е отчетено, че новоотпуснатите жилищни кредити през 2021 г. са на стойност 5 459.1 млн. лв. и са нараснали с 38.65%. В рамките на пазара на ипотечни кредити тези, отпуснати с помощта на кредитните посредници от асоциацията, са се увеличили с цели 87.8% до 621 млн. лв. за 2021 година, спрямо 330 млн. лв. за 2020 година. Двойно по-големият ръст на ипотечното кредитиране чрез независимите консултанти е недвусмислено доказателство за преориентирането на хората към професионалните консултантски услуги при търсенето на кредит.

Какво е кредитен посредник

Кредитното консултиране е една от най-динамично развиващите се услуги в България. Три са основните причини, които правят кредитния консултант наистина необходим и все по-търсен:

  • Притеснението дали разчитаме всички знаци правилно
  • Дали сме събрали цялата необходима информация и документация
  • Дали правим най-добрия избор на кредит

Многообразието на оферти по жилищни и потребителски кредити създаде необходимостта, клиентите имат нужда от безпристрастен и опитен съветник, който да разбере техния профил и нужди. На база на доходи, търсен имот, предпочитана валута, срок за реагиране и др., кредитният консултант подбира оферти от няколко банки и ориентира клиентите в преимуществата и недостатъците на всяка от офертите им. Клиентите не могат да не останат доволни, когато се възползват от независим кредитен експерт, който познава в дълбочина всички тънкости и процеси по отпускане на кредити. В резултат на това, процентът на доволни клиенти е много голям и именно това една от причините тази услуга да става все по-популярна.

За изчисляване на приблизителните стойности на месечната ви погасителна вноска може да използвате кредитен калкулатор. Тук можете да използвате универсален кредитен калкулатор за изчисляване на всички параметри на един кредит: месечна вноска, размер на кредита, годишна лихва, годишен процент на разходите, срок на кредита, максимален възможен размер на кредит.

Какво е важно да знаем

Кредитното посредничество се регулира от Закона за кредитите за недвижими имоти на потребители и от Закона за потребителския кредит. Тази дейност се надзирава от БНБ и Комисията за защита на потребителите, ето защо всички посредници за жилищни кредити е необходимо да са регистрирани в БНБ и да притежават специална застраховка професионална отговорност. Обозначението „необвързан кредитен посредник“, означава, че консултантът разглежда достатъчно голям брой договори за кредит от предлаганите на пазара и препоръчва няколко оферти, които са подходящи за конкретните потребностите на потребителя, финансовото състояние и личното му положение. 

Какво е новото през 2022 – изцяло онлайн, бързо, лесно и сигурно кредитен посредник

Първата онлайн платформа за кредити – CREDiPORT

Кредипорт е иновативна платформа за финансови услуги с интелигентни дигитални решения. Кредипорт е място за онлайн срещи на търсещи и предлагащи кредити. Платформата осигурява достъп до много оферти с една заявка. Безплатно постигане на изгодни лихвени проценти.

За тези, които търсят кредит онлайн – първата кредитна борса в България

  • Самостоятелена проверка на шанса за кредит- надеждна, обективна, на момента
  • Множество банки и други кредитиращи институции на едно място
  • Получаване на оферти – необвързано и бързо
  • При желание – онлайн консултиране на живо с обмяна на документи
  • Дистанционна обмяна на документи
  • Eлектронно подписване на документи с безплатен електронен подпис
  • Калкулатор за кредит

С Кредипорт достигате до много банки, застрахователи и други финансови институции от едно място! Постигнете целите си с лични оферти. 

Онлайн, лесно и безплатно!

Кредитен посредник