Кубрат Пулев срещу двукратен UFC шампион в триъгълен ринг

Българският боксьор и двукратен претендент за титлата в тежка категория – Кубрат Пулев, се впуска в ново приключение. Той се изправя днес срещу бившия двукратен шампион тежка категория на UFC – Франк Мир.

Срещата ще се състои в ринг с триъгълна форма и странни правила, където бойците ще имат право на “мръсен бокс“ (бокс в клинч), удар с ръка с въртене, както и удар “супермен“ (който е ефективен в ММА, но при тези ограничени правила, ефективността му е под въпрос). Ударите с крак, коляно и лакът, както и свалянето на земя и задушаване или други прийоми от жиужицу са забранени. Тези правила облагодетелстват нашия състезател. Основната сила на Мир е бразилското жиужицу.

Мир побеждава легендата Ногейра на земята, като му чупи ръката, дори след като е свален от Ногейра в нокдаун преди това. Мир чупи и ръката на друг UFC шампион – Тим Силвия. Франк има известен успех и с удари с ръце. Той побеждава Тод Дъфи с нокаут, както и Чейк Конго със задушаване след като го сваля с тежък удар в нокдаун. Мир се бие с обратен гард, което допълнително може да затрудни Кобрата, но при тези правила, везната е силно наклонена към Кубрат.

На пресконференцията преди мача, Мир заяви, че не смята да се държи на боксова дистанция с по-добрия боксьор Пулев, а смята да води бой в клинч и да измори бързо Кубрат. Мир има една боксова среща, която губи срещу Кънингам (бивш IBF шампион), където Кънингам очевидно спечели без много усилия.

Срещата между Пулев и Мир е част от галата на Трилър Файт Клуб, където боксьори срещат ММА бойци и са разделени на два отбора – бокс и ММА. Двамата треньори на отборите са бивши шампиони – Шанън “Канън“ Бригс и Куинтън “Рампейдж“ Джаксън. Бригс заяви, че уважава Франк Мир, но, че той трябва да е луд за да се изправи срещу Кубрат.

Мат Митрион от отбор ММА се изправя срещу Александър Флорес от отбора на Бригс. Митрион стига до полуфинал на телевизионното шоу “The Ultimate Fighter“ 10 сезон, като негов треньор тогава е Рампейдж Джаксън. Джаксън ще бъде отново в неговия ъгъл, но задачата на Мат не е никак лесна, неговия противник е много добър боксьор.

Бившият състезател в UFC Майк Пери ще излез на триъгълния ринг срещу Майкъл Сийлс. За настроението организаторите са поканили не коя да е банда, а легендарните Металика.