Люис Хамилтън върти не само волана, а и огромен бизнес с бургери за вегани

Знаете ли, че Люис Хамилтън е не само седемкратен шампион във Формула 1, певец, моделиер и кинопродуцент, но и ресторантьор?

Вече знаете – съвместно с мениджърската си компания от септември 2019 година той развива верига от заведения за бързо хранене Neat Burger, като в това начинание получава подкрепата от производителя на растително месо Beyond Meat и вече има пет заведения във Великобритания.

Те са толкова успешни и популярни, че в тях могат да бъдат видяни звездни посетители като холивудската звезда Джейсън Стейтъм, както и кралски величия като принц Уилям. Логично компанията е пред експанзия в световен мащаб, след като продаде 10 процента от акциите си за 7 милиона долара на консорциум от именити в бизнеса имена и компании.

Сред тях са създателите на TikTok и Uber, съоснователят на криптовалутата Ethereum, производителят на фитнес оборудване Technogym и други. Сега компанията на Хамилтън е оценена на 70 милиона долара срещу 27 в началото на годината.

С допълнителните средства Neat Burger планира да открие още девет ресторанта и 16 кухни за доставка по домовете в Лондон, а в същото време се готви и експанзия в САЩ, Италия и Обединените арабски емирства.“Създадохме тази верига, за да направим растителната храна достъпна за всеки. Реакцията беше много позитивна. Горд съм, че успяхме да се разширим и продължаваме да го правим”, коментира Хамилтън.

В заведенията се предлагат основно бургери, но вместо месо се използват растителни аналози, доставени от Beyond Meat. “Говеждото” е от грахов протеин, “пилешкото” – от соев, “рибата” – от хлебно дърво. Сиренето също е веганско, както и сосовете. Цените започват от 9 долара.

Самият Люис Хамилтън се появява понякога в заведенията, но посетителите не могат да разчитат на сигурна лична среща с него.

“Твърде е зает със спечелването на нова титла във Формула 1”, пише в раздела “Често задавани въпроси” на сайта на компанията.