Мария Шарапова пусна кецове с мисия

Мария Шарапова

Бившата световна номер 1 в тениса Мария Шарапова напоследък се е отдала повече на второто си призвание на бизнесдама и човек запазена марка. Атрактивната рускиня, която имаше връзка с най-добрия ни тенисист Григор Димитров, от години налага на пазара бонбони под собствена марка, а наскоро се изяви и като дизайнер на спортни обувки.

Шарапова вече води и бизнескурс, създаден съвместно н Националната асоциация на жените-предприемачи в САЩ. В рамките на обучението петкратната носителка на титли от турнири от Големия шлем дава персонални уроци на различни жени, които развиват собствен бизнес. Сред записалите се за курса е и ювелирката Камил Едер, чийто произведения красят имена като Адел, Бионсе, Джесика Алба и бившата първа дама на САЩ Мишел Обама.

Начинанията на Шарапова са вдъхновени от движението за женска солидарност и взаимопомощ, наричано “емпауърмент”. В неговия дух бяха пуснати в продажба и колекция спортни обувки под марката на Nike и с дизайн на Шарапова, които символизират мисията й извън пределите на спорта и в помощ на новото поколение самореализиращи се жени. В рекламната кампания на новите спортни обувки са били заети само жени, а подробностите се очакват в следващите седмици, като лично Шарапова ще сподели впечатленията си в социалните мрежи.

“Когато създаваме едно съобщество, то получаваме възможност да си разменяме блестящи идеи, помагаме си да вървим напред и да проправяме собствен път. Всичко става възможно. С удоволствие изпълнявам мисията си извън корта”, споделя Мария Шарапова.

Моделът спортни обувки, които ще носят нейния подпис, са всъщност възродена класика от 70-те години на ХХ век. С такъв модел бе обут и героят на Том Ханкс от филма “Форест Гъмп”.

“Класиката ме вдъхновява. От дете съм носила тези обувки, а сега ми се отвори възможност да създам своя собствена версия”, споделя още рускинята. Моделът излиза на пазара на 22 август, а цената му е около 100 долара.

Може да харесате още...