Забележителната кариера на Марсел Хиршер в цифри и факти

В началото на месец септември една от легендите в алпийските ски и топ Red Bull атлет – Марсел Хиршер, обяви край на своята състезателна кариера.

През последните години австриецът се наложи като един от най-добрите атлети в белия спорт, а цифрите и фактите несъмнено подкрепят това твърдение.

С някои от най-забележителните от тях си припомняме постиженията на Хиршер през последните няколко сезона.

Общо 245 са състезанията от Световната купа в алпийските ски, в които Марсел Хиршер е взел участие. Цели 138 пъти той се е качил на почетната стълбичка, а 67 от тях – като победител.

Австрийският скиор спечели генералното класиране за Световната купа 8 пъти подред, както и 12 малки кристални глобуса в отделните дисциплини. Участията на Хиршер в Олимпийски игри и световни първенства също няма да останат незапомнени. На най- големия спортен форум скиорът е печелил златото два пъти и един път се е окичвал със сребърния медал.

На шампионата на планетата австриецът е прибавил към актива си 7 златни и 4 сребърни медала. За да постигне всеки един от тези резултати, през кариерата си Хиршер е използвал повече от 2000 чифта различни ски, както и 150 чифта обувки.

И не на последно място, ските и обувките нямат същото значение, ако не са част от пълноценни тренировки. По тази причина австриецът се е подготвял за състезанията в своята кариера в рамките на повече от 1000 дни.

Може да харесате още...