Меган Маркъл започнала работа в млекарница на 13

Меган Маркъл сподели, че тя и принц Хари са били много „щастливи“, но много заети след раждането на дъщеря си Лилибет.

40-годишната херцогиня на Съсекс разкри фрагменти от живота си в писмо до членовете на Конгреса и Сената на САЩ, за правото на платен отпуск на родителите, докато децата им са малки.

Меган каза, че пише писмото до председателя на Камарата на представителите Нанси Пелоси и лидера на мнозинството в Сената Чарлз Шумер „като майка“ и „от името на милиони американски семейства“.

Херцогинята, която е майка на родения в Обединеното кралство Арчи и родената в САЩ Лилибет, заяви, че платеният отпуск трябва да бъде „национално право“, посочвайки колко усилено са работили родителите й и как самата тя започва да работи на 13-годишна възраст.

Меган и Хари споделиха трогателна снимка, когато тя беше бременна с Лилибет.

„През юни съпругът ми и аз се сдобихме с второто си дете. Подобно на много родители бяхме щастливи и претоварени. Не ни се налагаше да правим избор дали да си стоим с детето или да се връщаме на работа. Не при всички семейства е така обаче. Първите месеци с бебето са толкова важни. Когато бях момиче скаут и моят отряд отиваше на вечеря на голям празник, аз го пропусках и се връщах в салатения бар на „The Old Spaghetti Factory“, защото само това можех да си позволя. Започнах работа в местната млекарница на 13 -годишна възраст. Била съм сервитьорка, детегледачка, и още много работи „на парче“, за да свържем двата края“, разказва още тя.

Меган разкрива още, че е работила цял живот и е спестявала когато е могла, защото обикновено не са оставали пари за това. Приходите покривали наема на жилището и газта за колата.

„Ако ще създадем нова ера на политики за семейство, нека се уверим, че хората, които стават родители, ще имат стабилен платен отпуск“, завършва тя писмото.