Най-луксозните мебели в света

Пазарът на луксозни стоки достигна своя връх от 25,4 милиарда щатски долара през 2020 г. Тази цифра отразява високото потребителско търсене на ръчно изработени изделия, които създават емоционални преживявания.

Boca do Lobo

Ръчно изработени от опитни занаятчии в Португалия, съвременните и модерни дизайнерски произведения на Boca do Lobo обединяват традиционните техники с най-новите технологии.

Предлагани в луксозни магазини като Harrods в Лондон, колекциите на марката са представени в някои от водещите световни заведения и казина, включително The New York Palace Hotel, както и в жилищни проекти. С огромно внимание към детайлите и екип от талантливи бижутери и производители на мебели, Boca do Lobo използват най-висококачествените материали, за да осигурят изискан неповторим стил.

Fendi Casa

Изработени от висококачествени материали, функционални и елегантни, колекцията Fendi Casa е създадена през 1988 г., когато нейните собственици, Алберто Вигнатели и Анна Фенди, решават да разширят бизнеса предлагайки обзавеждане като прилагат същите принципи, които са прилагали в дамската мода. Днес Fendi Casa доставя италиански лукс на най-ексклузивните домове в света, яхти и частни самолети с всеки стилен артикул, произведен в Италия.

Delightfull

Футуристични и ръчно изработени, Delightfull е най-известна с широката си селекция от дизайни за осветление, създадени от опитни занаятчии в Португалия, които изработват всеки продукт със страст. От нестандартни лампи, идеални за хотели и клубове, до винтидж класика, всяко осветително тяло има уникална идентичност и елегантност, които добавят силно дизайнерско присъствие към всяко пространство.

Edra

Родената в Тоскана компания е известна със своите изследвания в областта на материалите и технологиите, за да осигури несравним комфорт и релакс. Дивани, фотьойли и други продукти носят атмосфера на безвремие и уникалност, което ги прави наистина адаптивни към почти всяка среда. Произведени с огромно внимание към детайлите, колекциите на Edra осигуряват неповторима елегантност и са представени в големите световни музеи за съвременно изкуство и дизайн.

Restoration Hardware

Restoration Hardware е луксозна марка  в сферата за обзавеждане на дома. Работата на компанията се състои от вечна, актуализирана класика и автентични репродукции. Като олицетворение на дизайна, вкуса и стила, партньорствата на компанията с талантливи занаятчии представят свежи идеи и уникални продуктови дизайни всеки сезон. Restoration Hardware се показват в галерии и търговски обекти в САЩ и Канада.

Brabbu

Разнообразието на Brabbu е очевидно не само в широката гама от материали и облицовки, но и в избора на продукти, от мебели и тапицерия до осветление и килими, които вдъхват живот на най-ексклузивните жилищни и хотелиерски проекти по целия свят.

Koket

Под ръководството на смелата основателка Джанет Мораис, чието творческо око е вдъхновено от нейния опит в интериорния дизайн и брандирането, дизайнерите на Koket не оставят незабелязани детайли.

Maison Valentina

С всяко изящно изделие от висок клас, ръчно изработено в Португалия, използващо най-добрите материали, Maison Valentina се ангажира да преосмисли смисъла на комфорта и лукса в банята. От мивки и вани до осветление и тапицерия, неговите продукти са изключително функционални и изискани.

Tom Dixon

Тази британска марка луксозен дизайн присъства в 90 страни и е най-известна с иновативния си подход от към материали и техника. С впечатляващо портфолио включващо търговски обекти, хотелиерство и други, Design Research Studio създава и преоткрива пространства в допълнение към продуктовото предлагане на компанията.

Известен със своята оригиналност по отношение на дизайна, основателят и креативният директор Том Диксън е носител на множество престижни награди за своята работа.

Bentley Home

Bentley Home представлява партньорството между Bentley, британския производител на луксозни автомобили и Club House Italia, европейска компания за ръчно изработени мебели. Съюзът между тези две марки предлага същото ниво на лукс и комфорт, което бихте очаквали от продукт на Bentley с дърво и кожа. Мебелите за дома Bentley могат да се видят във водещи хотелски апартаменти по целия свят.