Олимпийските богини

Пьонгчанг

Зимните олимпийски игри в Пьонгчанг бяха открити днес, 9 февруари. Светът ще бъде олимпиада до 25 февруари, когато щафетата ще бъде предадена на следващата олимпийска столица. Преди да са започнали решителните стартове е идеалното време да се насладим на красотата на част от участничките в игрите. Всяка подобна подборка страда от субективност, а подредбата не е йерархична, а на случаен принцип.

Доротея Вирер, Италия, биатлон

Италианката е призната отдавна за секссимвол номер 1 в своя спорт. В Корея обаче тя ще се бори за медали, а не на конкурс за красота. Тя разбира, че нищо не й се дава даром, а през настоящия сезон в Световната купа вече шест пъти се качи на подиума.

Медисън Чок, САЩ, фигурно пързаляне

За американката това е втора олимпиада. В Сочи тя остана осма, но след това записа четири престижни подиума на световни първенства. Мечтата й е да стигне до олимпийски медал.

Кейлъни Крейн, Австралия, фигурно пързаляне


Доста изненадващо, но в Австралия също развиват танците върху лед. Кейлъни няма амбиция за медал, но със сигурност ще си спечели много нови фенове.

Силие Ньорендал, Норвегия, сноуборд

24-годишната норвежка няма големи победи на пистата, но е истинска шампионка в социалните мрежи, а опашката от рекламодатели е внушителна.

Роуън Чешир, Великобритания, ски свободен стил

Роуън е лидер на отбора на страната си в халф пайпа. За нея Пьонгчанг е втора олимпиада, но в Сочи тя не участва заради инцидент преди старта, след като падна и си счупи носа. Следи от травмата няма, а сега се надява на реванш.

Може да харесате още...