Олимпийското семейство Бьорндален – Домрачова

Пьонгчанг

Изразът олимпийско семейство се е превърнал в такова клише, че понякога не си даваме сметка, че такива съществуват и в реалността. Подобни примери съществуват както у нас, така и по света, но темата ни сега ще е за звездната двойка в биатлона Оле Ейнар Бьорндален и Дария Домрачова.

Двойката стана семейство преди година, роди им се и дъщеря, а на олимпиадата в Пьонгчанг най-титулованият биатлонист в историята на този спорт присъства като част от щаба на Беларус, откъдето е съпругата му. 43-годишният Бьорндален не покри норматива за участие на Норвегия и след като не му бе направен компромис, стисна зъби и замина за Южна Корея с чужда делегация, за да е близо до съпругата си.

Двамата се запознават още през 2010 година на игрите във Ванкувър, но си стават по-близки две години по-късно по време на съвместните летни лагери. Явно между двамата възникват чувства и интимни отношения, защото на 4 октомври 2012 година Кралят на биатлона обявява раздялата си с италианската биатлонистка Натали Сантер. В следващите няколко години двамата крият близостта си, но слуховете вървят.

Самата Дария казва, че официална информация за личния й живот ще има в деня на сватбата й. В крайна сметка амбициозната дама изправя Бьорндален пред олтара! Много биатлонисти знаят за връзката им, но си мълчат, за да не си развалят приятелството с Бьорндален.

Пръв се изпуска френският доминатор Мартен Фуркад, който през 2015 година изтървава фразата – “Приятели сме с Домрачова, но не чак толкова добри, както е с Бьорндален”.

На 5 април 2016 година норвежецът обявява на пресконференция публичната тайна.
“Имаме чудесни отношения с Дария и ще се женим. Нещо повече – чакаме дете. За мен е вълнуващо да стана баща”, каза Бьорндален, а на 16 юли същата година сватбата стана факт. Двамата се омъжиха в Осло в тесен семеен кръг, а единствената снимка от сватбата им, която стана публично достояние, беше публикувана от Домрачова в Инстаграм.

На 1 октомври същата година се роди и дъщеря им Ксения. Домрачова се върна на пистата още същия сезон, но не повтаря предишните си успехи. Изглежда родителството е станало приоритет за звездната двойка. Домрачова споделя, че учи норвежки усилено, а Оле Ейнар Бьорндален от своя страна се мъчи с кирилицата.
“Няма начин, дъщеря ни има два родни езика”, завършва философски Домрачова.

Може да харесате още...