С каква храна да се храним през лятото

Известно е, че приемането на тежки храни изисква по-голяма метаболитна активност, което индиректно повишава телесната температура. Лекарите съветват, че през лятото трябва да се ограничи приемът на определени храни, тъй като са трудни за храносмилане и биха предизвикали подуване на корема.

В случай, че сте забелязали, че се потите обилно, може би проблемът се крие във вашето хранене. Това означава, че трябва да избягвате мазни и трудно смилаеми храни.

За да избегнете прекомерното изпотяване, трябва да приемате по-малко калории и за целта е важно да разберете кои са вредните храни за летния сезон. Опитайте се да ядете по-малко пикантни храни, мазни меса и месни продукти, печени и пържени храни, сладкиши, напитки с кофеин и газирани напитки.

Най-доброто, което можете да ядете през лятото, са маруля, домат, краставица, диня, пъпеш и ябълка. Средно тези храни съдържат повече от 80 процента вода и са с високо съдържание на минерали. Препоръчва се и консумацията на семена, нерафинирани масла и особено зехтин.