Самобръсначката опасна ли е за здравето?

Понякога битката с космите изглежда неравностойна, особено що се отнася до самобръсначката. В началото всичко върви гладко, но не след дълго нещата започват да стават малко… груби. В такива моменти поглеждам самобръсначката от близо и се питам: „какъв ти е проблемът“. И ето, че тя разкрива истинската си същност – вече не е в разцвета си. Със стиснати устни и огромна доза решителност й заповядвам: „Ще продължиш“. Но след като видя лошия резултат, порязванията и обривите съм принудена да призная поражението.

След последната ми война с бръсначките ми хрумна, че може би трябва да се образовам колко често трябва да сменям самобръсначката си, за да не получа неприятна инфекция, тъй като кожата ми е прорязана от ръждясал бръснач. И ето, че Гугъл бързо отговори на въпроса ми: „На всеки пет до седем бръснения“.

Как да поддържате бръсначката си по-остра за по-дълго време? Дълголетието може да бъде гарантирано чрез изплакване на бръснача след всяко бръснене (кой има време за това!?) и като го почистите и подсушите след употреба (отново… кой има време за това!?).

Нашият съвет

Бъдете подготвени с резервна самобръсначка на една ръка разстояние или просто си направете лазерна епилация.

И така… колко често сменяте самобръсначката си? Знаете, ли че трябва да я сменяте „на всеки пет до седем бръснения“? Или продължавате да я използвате до пълния й отказ?