Тенис звездата Гарбине Мугуруса: Стойте далеч от дивана

Гарбине Мугуруса, тенис, Adidas

Топмоделът Кайли Клос взе интервю от испанската тенисистка Гарбине Мугуруса, а поводът стана излизането на новата колекция облекла на световния гигант Adidas, чието лице стана именно майсторката на ракетата.

В разговора Мугуруса споделя какво я мотивира да продължава напред в неблагодарен спорт като тениса, в който се наказва всяка минимална грешка на корта.

“Старая се да ставам все по-добра всеки следващ сезон. Целта винаги е една – да се движа напред. Човек не бива да зацикля и да стои на едно място. Затова работя върху подобрението на детайли, в които изоставам. Оитвам се непрекъснато да визуализирам ситуации, които биха се случили по време на мач.

Наблягам върху тактиката. Трябва да мога да анализирам всеки противник предварително, за да бъда максимално спокойна какво да очаквам”, казва Мугуруса.

Тя е попитана как успява да не гледа на тениса като на задължение, тъй като все пак с това си изкарва прехраната.

“Има и такива дни, в които си давам сметка, че не съм на 100 процента отдадена. В такива случаи просто се опитвам да намеря нещо, което да ме ободри и разсее. Старая се да бъда скромна, а не да се изтезавам за постигането на невъзможни неща всеки ден.

Активен човек съм. Когато не играя тенис, се разхождам или ходя на танци. Целта е да стоя далеч от дивана, защото това е пагубно за всеки. Танците ми помагат да съм в кондиция, а и са доста забавни”, споделя испанската тенисистка. Тя признава, че се интересува много от мода и дизайн и затова сътрудничеството с производителя на екипировка е станало естествено.

“Обичам да изглеждам добре. На корта е важно да ти е удобно, а ако си и шик е още по-добре. Новата колекция на Adidas дава именно това усещане”, разкрива Мугуруса. Тя говори и за активностите си извън корта като сътрудничеството с неправителствени организации, които се борят за равноправието на жените. Наскоро с нейна активна подкрепа са били събрани средства за откриване на библиотека в камбоджанско село, което тя се надява да посети в края на годината.

“Кариерата на спортистите е кратка, затова постоянно разширявам кръгозора си, за да възползвам максимално от възможностите, които имам в момента. Надявам се да получа знания, които ще ми бъдат полезни за ново начало след големия спорт”, завършва испанската тенисистка.

Блиц

Не си представям тренировката без: Музика
Любима закуска преди или след тренировка: Кроасан
Житейски девиз: Живеем само веднъж.
Модна икона: Каролина Ерера.
В града или сред природата: Природата.
Тренировка сутрин или вечер: Сутрин.
Да изразиш себе си е: Да оставиш частица от себе си.

Може да харесате още...