Учени и експерти споделят знания за коронавируса в нов филм на Discovery Channel

This photo taken on February 24, 2020 shows medical staff treating patients infected by the COVID-19 coronavirus at a hospital in Wuhan in China's central Hubei province. - The new coronavirus has peaked in China but could still grow into a pandemic, the World Health Organization warned, as infections mushroom in other countries. (Photo by STR / AFP) / China OUT (Photo by STR/AFP via Getty Images)

Бързото разпространение на COVID-19, нова форма на коронавирус, се превърна в определящата глобална криза на нашето време.

Сякаш за една нощ вирусът промени ежедневието ни и начина, по който взаимодействаме в собствените си общества. Но как стигнахме дотук? И какво може да научим от учените и експертите?

Discovery Channel представя нов специален документален филм, търсещ отговори на въпросите, които всички си задаваме – “Пандемия: COVID-19“. „Пандемия: COVID-19“ „Пандемия: COVID-19“, едночасов документален филм, дава задълбочен поглед върху пандемията от COVID-19, която премина през целия свят в неделя, 5 април от 21 часа по Discovery Channel.

Както мнозина са чували от новините, смята се, че COVID-19 е прехвърлен от животни към хора на пазар в Ухан, Китай.

Но как става това? Експертите ще разяснят лечението и предаването му, което първоначално смущава лекари и учени, когато за пръв път са се сблъскали с болните пациенти.

Документалният филм ще разгледа и как в рамките на седмици, COVID-19 се разпространи в Китай и извън него, алармирайки здравни специалисти и учени. „Пандемия: COVID-19“ ще поведе зрителите в битката за овладяване на пандемията с най-новите новини относно как американското правителство планира да тества и лекува пациенти, както и да предотврати по-нататъшно разпространение.

Експертите ще разкрият защо COVID-19 е уникален, защо светът е толкова неподготвен за него и какво можеше да бъде сторено различно, за да се овладее разпространението му.

„Пандемия: COVID-19“ ще разгледа ефектите на драстичните мерки, случващи се в Америка, тъй като институциите, училищата и предприятията са затворени, за да предотвратят заразяването.

Този навременен документален филм ще хвърли прозрение от онези, които водят борбата за намиране на отговори както и потенциален лек.

„Пандемия: COVID-19“ е продуциран за Discovery Science от ITN. Изпълнителни продуценти на ITN са Иън Ръсел и Сара Джейн Коен, а продуцент е Ник Пауъл.

Изпълнителен продуцент на каналите Discovery Channel и Discovery Science е Гретчен Айзъл.

Може да харесате още...