VIP Brother

VIP Brother или къде е батко

Тежко е да си дете на известни родители, но какво да кажем за съдбата на по-малките братя, затиснати от сянката на батковците им, особено ако са избрали една и съща професия или област на развитие? Определено не им е по-лесно и макар често да постигат по-големи успехи завинаги си остават някак затиснати в сянката на по-големия брат. Нека се спрем на няколко емблематични примера от хилядите подобни.

Христо и Цанко Стоичкови

Цанко Стоичков е брат на най-успелия български футболист Христо Стоичков. Той също се пробва във футбола, но рано окачва бутонките. Постоянно в отборите му го сравняват с известния му брат и очакват да покаже поне част от таланта на Камата и в крайна сметка той се отказва, уморен от сравненията.
Христо Стоичков

Кубрат и Тервел Пулеви

Тервел има повече успех от брат си Кубрат на аматьорско ниво, тъй като е олимпийски медалист от Лондон 2012, но няма как да се измъкне от могъщата му сянка. Двамата братя се появяват с разлика от две години и са сбъдната мечта на баща им, който преди това е имал три момичета. Между Кубрат и Тервел обаче поне отстрани никога не е имало напрежение. Двамата са вървяли рамо до рамо в националния отбор, а сега Тервел пое и по стъпките на Кубрат на професионалния ринг. Ние пък ще стискаме палци на Кобрата на 28 октомври, когато ще излезе на ринга в Кардиф срещу Антъни Джошуа в битка за три от титлите в тежката категория.

Кубрат Пулев

Лиъм и Ноел Галахър

Лидерите на култовата банда от 90-те Oasis Лиъм и Ноел Галахър са пример за една от най-големите вражди в музикалната индустрия. Тук примерът е обратен. Ноел е по-големият от братята и се присъединява към група, която вече е основана четири години по-рано от Лиъм и неговите съученици Пол Артърс (китара), Пол Макгиган (бас) и Тони Маккаръл (барабани). Oasis вече са направили пробив, а с появата на Ноел го затвърждават. Той е автор на някои от най-великите хитове като „Wonderwall“ и „Don’t Look Back in Anger“ и бързо печели влияние над групата. Неслучайно получава прозвището „Шефа“. Лиъм като основател не приема ролята на втора цигулка, двамата постоянно се карат и не си говорят и в крайна сметка заради еготата им групата се разпада.

Захари и Явор Бахарови

Актьорите Захари и Явор Бахарови са доста актуални в последните години. Захари е по-големият и присъства всеки ден в домовете ни, тъй като е водещ на една от лотариите. Те са родени в семейство на журналистка и финансист, които се развеждат, когато момчетата са вече големи. Израстват в 18-етажна панелка в старата част на „Овча купел“. Двамата са изключително сплотени, но кариерите им, а и публичните им образи, са доста различни. И двамата играят и в театъра, и в киното, като Захари дори получи роля в сериал №1 „Игра на тронове“. Той е лош само на екрана, докато Явор пък все успява да вкара името си в скандал и в реалния живот. По ирония на съдбата участието му в риалитито Биг Брадър беше доста любопитно. Той си тръгна сам със скандал и не получи и стотинка за загубеното време.
Това беше нашият кратък поглед върху съдбата да си по-малък брат. Подобни примери има безброй, но се постарахме да обхванем най-публичните образи и да открием повече прилики, отколкото разлики в съдбите на нашите герои.

Захари Бахаров

Сподели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.